WEDSTRIJD Futsal My-Cars Roselies - ZVK Celtic Houthalen '94  4 - 6  (2-2)

DATUM 25-11-2016  21:30

DOELPUNTEN 6' Idlaasri 0-1, 8' El Messaoudi 1-1, 18' El Messaoudi 2-1, 19' Owngoal 2-2, 31' Arslan (P) 2-3, 32' Ter Linden 2-4, 34' Giuliano 2-5, 36' Ter Linden 2-6, 37' Karakilic 3-6, 39' El Messaoudi 4-6

VERSLAG Voor de lastige verplaatsing naar Futsal My Cars Roselies kon coach Papanicolaou opnieuw rekenen op Idlaasri en Giuliano, maar moest de geel geschorste Dari op het strafbankje zitten naast de gekwetste Hesz.

De wedstrijd begon op een slakkegang. De bezoekers eisten de bal op, maar de opbouw was tergend traag. En eens in de zone van de waarheid beet een bitsige thuisploeg van zich af. Na 6' kregen we een mooi uitgevoerde corner te zien van Celtic die in 1 tijd op de volley werd genomen door Idlaasri en onhoudbaar in de winkelhaak werd geknald, 0-1. Dat was meteen het sein voor de thuisploeg om een tandje bij te steken en als El Messaoudi een knappe 1-2 kan opzetten, schuift hij de gelijkmaker binnen, 1-1. Evenwicht in de score, en dus ook terug evenwicht in het spel. De bezoekers breiden wel heel lang, maar waren nauwelijks gevaarlijk. Aan de overkant kreeg Benetti ook weinig ballen op te rapen. Tot in de 18e minuut duivel uit een doosje El Messaoudi oprukt centraal, en knap de 2-1 scoort. De thuisploeg neemt nu het commando en kapitein Karakilic laat een kans voor open doel liggen. De lepe bezoekers onder het brein van kapitein Papanicolaou kunnen nog voor de rust echter opnieuw langszij komen, wanneer een voorzet van Papanicolaou in eigen doel wordt gewerkt door Amelot. En zo gaan we rusten zonder al te veel animo. Zelfs de dikke trommel achter de bank van de bezoekers werd er stil van.

Het kon dus alleen maar beter in de herneming. Na 4 minuten kan Papanicolaou met een mooi stiftertje zich vrij spelen op links, gemeten voor zetten, waar Giuliano centimeters te kort komt voor de voorsprong. Celtic neemt het touw opnieuw in handen en na 7 minuten kan El Admi een poging doen, die doelman Sammar maar ternauwernood kan redden, met dank aan zijn eigen doelkader. Maar de snellere bezoekers doen de bitsige thuisploeg vaak in de fout gaan en na 10 minuten staat Roselies reeds op 5 fouten. Net voorbij het half uur stopt Birinci Vaelen foutief af en begaat hierbij een hensbal. Deze wordt feilloos omgezet door Arslan, 2-3. Een minuutje later kan Ter Linden de voorsprong verdubbelen maar zijn 10m strandt tegen de paal. Als hij de bal in de rebound terug opraapt kan hij een 1-2-tje opzetten met Vaelen en knap scoren, 2-4. De gemoederen beginnen nu op te lopen bij de thuisploeg en als de bezoekers nog maar eens een aanval opzetten krijgt kapitein Karalilic nog de gele kaart voor protest. Doch, wanneer Idlaasri opnieuw oprukt over links, zet hij met een mooie dribbel 2 man in de wind. Hij zoekt en vindt Giuliano aan de 2e paal, 2-5. De thuisploeg gaat met vliegende doelman spelen en Birinci krijgt de gele kaart, opnieuw voor protest. Als met nog 5' te spelen Giuliano foutief afgestopt wordt, is het Papanicolaou die de 10m neemt, maar Petros treft doelman Sammar en daarna scheert de bal de lat. Roselies komt hoger druk zetten nu en Doughmane knalt tegen de lat. Als even later kapitein Papanicolaou foutief wordt afgestopt is het Ter Linden die de 2-6 scoort met de leuze; "Drie maal is scheepsrecht". De thuisploeg geeft zich nog niet gewonnen en een minuutje na de 2-6 valt daar ineens de 3-6 uit de lucht, afgelegd door de vurige Karakilic. Celtic houdt het nu op een verdigende organisatie, en 2 minuten voor tijd zien we een lange bal op Servet die de retro uit de kast haalde, maar opnieuw tegen de paal schiet. Er valt nog een vierde doelpunt, maar dat bleef enkel voor de statistieken.

En opnieuw is er tumult na de wedstrijd, met een hoop supporters op het plein die de bezoekende doelman te lijf willen gaan. Gelukkig waren de bezoekers slim genoeg om alles een beetje af te blokken. We melden ook nog een degelijke leiding van de heren Aksoy en Boelen, die beiden mogen terugblikken op een behoorlijke partij. Alleen vraag ik me af of ref Aksoy ook nog zo koel en rustig zou blijven, mochten wij in het nederlands hem zo uitschelden als de Roseliens hem in het Turks uitscholden. En ze komen er ook nog mee weg zonder enige vorm van berisping. En dat zou niet mogen. Volgende week komen de nog ongeslagen Hallenaren op bezoek. Allen op post!